Ons kasteel aan zeeNu in de boekhandel: het nieuwe boek van Lucy Strange, Ons kasteel aan zee. De twaalfjarige Petra woont met haar ouders en zus in een vuurtoren aan de Engelse kust. Haar wereld bestaat uit avonturen in verborgen tunnels en verhalen over zeemonsters. Maar aan die zorgeloze jeugd komt een eind als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt.

Lees hier een fragment


* '[Lucy Strange] laat ons echt voelen hoe besmettelijk oorlog en de achterdocht van anderen kunnen zijn en hoe daardoor zelfs het sterkste gezin uiteengerukt kan worden.' - The Times (UK)

* 'Een voortreffelijke historische roman met een memorabele hoofdpersoon, een sterk geschetste achtergrond en een onweerstaanbare plot vol verrassingen.' - Publishers Weekly

 

Het geheim van het Nachtegaalbos


Het geheim van het Nachtegaalbos

Het debuut van Lucy Strange, Het geheim van het Nachtegaalbos, werd in 2018 bekroond met een Vlag & Wimpel. Bas Maliepaard schreef over dit boek in Trouw: 'De beeldrijke taal van Strange is betoverend.' Ter gelegenheid van het nieuwe boek verschijnt Het geheim van het Nachtegaalbos in een midprice-editie.

 

 

 

Wat de auteur ertoe bracht Ons kasteel aan zee te schrijven

Schilderij

'Ons kasteel aan zee begon met een schilderij van Eric Ravilious — een prachtige aquarel van het uitzicht vanuit het lichthuis van de vuurtoren Belle Tout. Toen ik dat schilderij voor het eerst zag, werd ik gefascineerd door dat unieke perspectief: de vorm van die kamer, de ramen en het fantastische gevoel van lucht, licht, zee en de hemel daarbuiten. Ik wist meteen dat ik een verhaal wilde schrijven dat vanuit dat perspectief werd verteld.'

Meer lezen? Download hier een lesbrief bij dit boek (pas op: bevat spoilers).

 

 

Lucy Strange, Ons kasteel aan zee, ISBN 9789025770648, € 16,99 | meer informatie en bestellen

Vertaling: Aleid van Eekelen, leeftijd vanaf 10 jaar.

Lucy Strange, Het geheim van het Nachtegaalbos, ISBN 9789025773021, € 12,50 | meer informatie en bestellen

Vertaling: Aleid van Eekelen, leeftijd vanaf 10 jaar.