Timo_voorplat_400Timo en de Oppasninja s het eerste deel van een nieuwe serie voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Auteur Lisa Boersen schreef een verhaal vol spanning én humor.  Edwin Rhemrev, een internationaal succesvol illustrator/animator, maakte de tekeningen. 

 


Geen gewone oppas

 Timo's moeder is stewardess en is veel van huis. Normaal gesproken komt oma op

passen, maar die ligt met een gebroken heup in het ziekenhuis. Even lijkt het erop dat Timo een week lang met de strenge buurvrouw zit opgescheept, maar gelukkig weet oma een betere oplossing - een au pair. Toevallig heeft het au pair bureau er op korte termijn eentje beschikbaar: een Japanse jongen, en hij spreekt nog Nederlands ook! Maar al gauw wordt duidelijk dat Yushi geen gewone oppas is....

 

VliegtuigbriefMet vliegtuigbrief

Yushi vouwt van zijn brieven papieren vliegtuigjes, die héél ver kunnen vliegen. Met de speciale bouwplaat kun jij je eigen Timo en de Oppasninja vliegtuigbrief vouwen! Je vindt een vouwvel in ieder boek, maar je kunt het ook hier downloaden:

Download hier de bouwplaat.

 Lisa Boersen & Edwin Rhemrev (ill.)

Lisa Boersen schreef eerder Hotel Tussentijd, bekroond met de Kinder-en Jeugdprijs Vlaanderen, en De stemmenslurper.

Edwin Rhemrev is een internationaal succesvol illustrator/animator, die met deze serie nu ook in de Nederlandse kinderboekenwereld furore zal gaan maken. Bekijk hier een timelapse filmpje van zijn omslagtekening:

 

 

 Lisa Boersen & Edwin Rhemrev (ill.), Timo en de oppasninja, ISBN 978 90 257 6155 4, € 13,95 | meer informatie en bestellen