FloorHet Prentenboek van de Kinderboekenweek 2016 wordt gemaakt door Floor Rieder. In 2014 debuteerde zij met de ilustraties voor Het raadsel van alles wat leeft van Jan Paul Schutten, waarmee zij het Gouden Penseel won. Daarnaast verzorgde zij de illustraties voor de heruitgave van Alice in Wonderland van Lewis Carroll. Onlangs verscheen het nieuwe boek van Jan Paul Schutten en Floor Rieder, Het wonder van jou en je biljoenen bewoners.

 

Floor Rieder is een Nederlandse illustrator en werkt o.a. voor Het ParoolDe Groene Amsterdammer en tijdschrift Flow. Rieder volgde de opleiding tot illustrator aan kunstacademie ArtEZ te Zwolle. Met haar illustraties en omslagen werd zij de afgelopen jaren meerdere malen genomineerd voor verschillende prijzen in binnen- en buitenland. Momenteel werkt ze aan een prentenboek met Daan Remmerts de Vries.

 

Tijdens de Kinderboekenweek 2016 staan opa’s en oma’s centraal onder het motto Voor altijd jong. De 62ste editie van de Kinderboekenweek vindt plaats van 5 t/m 16 oktober 2016.