Uit recent onderzoek van CqueerboekenOC Nederland blijkt dat er op scholen nog weinig aandacht wordt besteed aan LHBTI-onderwerpen en rolmodellen in het curriculum. Daarom hebben de Leescoalitie en COC Nederland op 14 februari j.l. een nieuwe literatuurlijst op queerboeken.nl gelanceerd. In eerste instantie zijn er voor deze website 50 titels geselecteerd, waaronder Gebr. van Ted van Lieshout. 

 

Tegelijk met de lancering van de website is de verkiezing van het Beste Queer Fragment gestart. Lezers mogen stemmen op de mooiste liefdesscènes uit de queer literatuur, gekozen door Tim den Besten, Özcan Akyol, Rik van de Westelaken, Sherida Spitse en Valentijn De Hingh. 

 

 

 

 

“Want wie je ook bent, wat je ook voelt en wie je ook liefhebt, het is fijn om te lezen over mensen zoals jijzelf, maar het is misschien nog wel belangrijker om te lezen over het leven van anderen, over dingen die je zelf niet meemaakt of die jij persoonlijk anders voelt. Dat begrip voor anderen, anders op welke manier dan ook, is in onze tijd harder nodig dan ooit.” - Arthur Japin

 


Ted van Lieshout, Gebr., ISBN 9789025766139, € 15,99 | meer informatie en bestellen