Nog even achter mijn oortjes kriebelen en Ik voel, ik voel...een beer staan op de shortlist Boekstart Babyboekje 2016! Vanaf 16 januari 2016 kun je stemmen op je favoriet! Stem je mee? Je maakt dan kans op het gewicht van je baby in boeken! Tijdens de Negenmaandenbeurs (van 24 t/m 28 februari) wordt de winnaar bekendgemaakt.


Nog even achter mijn oortjes kriebelen
In dit lieve voorleesboekje wordt het slaapritueel een interactief spel. Peuters kunnen zelf het konijntje naar bed brengen: ze mogen in de handen klappen, het kussen opschudden, nog even achter de oortjes kriebelen en natuurlijk een nachtzoen geven. Het perfecte boekje voor kinderen die graag op de iPad spelen: net als op de tablet kun je 'tappen' en 'swipen', maar dan in een papieren boek!

Stemmen op Nog even achter mijn oortjes kriebelen kan hier! 

Ik voel, ik voel...een beer


In dit mooie, gebonden kartonboekje kunnen peuters op een wel heel bijzondere manier kennismaken met een aantal dieren. Die zijn namelijk niet alleen te bekijken, maar ook te voelen, want elke pagina bevat een of meerdere voelplekjes. Aan elk dier is een eigen structuur gegeven: het konijn is lekker wollig, de veren van de pinguïn zijn glad en de muis heeft een vilten vachtje. De prenten zijn mooi grafisch in zwart-wit vormgegeven; dat contrast maakt de afbeeldingen extra goed zichtbaar, waardoor het boekje ook zeer geschikt is voor de allerjongsten.
 
Stemmen op Ik voel, ik voel...een beer kan hier!


Met de verkiezing van Het BoekStart Babyboekje, de boekenprijs voor de allerjongste categorie (0-1,5 jaar), wil BoekStart uitgevers stimuleren meer goede babyboekjes op de markt te brengen. Ook wil de prijs ouders en medewerkers van de kinderopvang een leidraad bieden bij het kiezen van goede babyboekjes.


Kijk voor meer informatie over Boekstart op www.boekstart.nleen vilten vachtje. De prenten zijn mooi grafisch in zwart-wit vormgegeven; dat contrast maakt de afbeeldingen extra goed zichtbaar, waardoor het boekje ook zeer geschikt is voor de allerjongsten.

De jury Boekstart Babyboekje 2016 bestaat uit Tischa Neve (kinderpsycholoog), Hilde Tholen (hoofdredacteur Ouders van Nu), Inge Roos (eigenaresse kinderboekwinkel In de Wolken), Bert Golstein (leesconsulent Bibliotheek Helmond- Peel) en Derske van der Beek (voorleescoördinator bij kinderopvang Kindergarden).


De boeken Kiekeboe! van Giuliano Ferri, Exotische vogels van Marion Billet en Hallo baby! van Roger Priddy zijn ook genomineerd.


Jörg Mühle
Nog even achter mijn oortjes kriebelen, ISBN 9789025760472,
€ 8,95 | Meer informatie

Xavier Deneux, Ik voel, ik voel...een beer, ISBN 9789025760809,
€ 10,95 | Meer informatie