suikerspin_400Nu in de boekhandel: het nieuwe boek van Derk Visser, Suikerspin. Een aangrijpend jeugdboek over de 12-jarige Ezra die haar familie bij elkaar probeert te houden. En dat is niet makkelijk als je vader net terugkomt uit een oorlogsgebied.

 

Een huis met een tuin

Ezra zag het helemaal zitten. Haar vader zou extra veel gaan verdienen in de oorlog, zodat ze met z’n allen zouden kunnen verhuizen naar een huis met een tuin. Haar droom valt al snel in duigen als haar vader bij terugkomst niet meer in staat blijkt normaal te functioneren. Ezra is echter niet van plan bij de pakken te gaan neerzitten. Met ontwapenende veerkracht baant ze zich een weg door het leven, waarbij haar grootste wens natuurlijk is dat alles weer wordt zoals het was.

 

'Visser wordt steeds beter en Suikerspin is wat mij betreft zijn beste boek tot nu toe.' - www.jaapleest.nl

 

Derk Visser

Van Derk Visser verschenen eerder bij Gottmer: Patatje Oorlog, Prikkeldraad en Lente.

Bas Maliepaard schreef over Lente in Trouw: Lente biedt een realistisch schoolverhaal, pittige dialogen en een aangrijpend portret van een stoer meisje. (…) Een bijtend, ontroerend boek.’

In 2012 won Derk Visser het Charlotte Köhler Stipendium. Prikkeldraad werd genomineerd voor de Diorapthe Jongeren-literatuur Prijs en kreeg een eervolle vermelding van de jury van de Woutertje Pieterse Prijs.

 

Trailer

Bekijk hier de trailer bij Suikerspin:

 

 


Lees meer:

* Charlotte Köhler Stipendium 2012 voor Derk Visser

* Derk Visser op Facebook

 

Derk Visser, Suikerspin, ISBN 9789025761202, € 13,95 | meer informatie en bestellen