Toen het oorlog was, 1939-1945Nu in de boekhandel: Toen het oorlog was, 1939-1945 van Patsboem! educatief, met illustraties van Irene Goede. Dit informatieve boek, met - naast de illustraties - ook veel historisch fotomateriaal, behandelt niet alleen het internationale verloop van de oorlog, maar beschrijft juist ook alle facetten van de situatie in Nederland. Het is bestemd voor kinderen vanaf ca. 10 jaar, de hoogste klassen in het basisonderwijs maar ook voor de eerste klassen van het voortgezet onderwijs.  Het is precies deze doelgroep, waarvoor een goede uitgave over de Tweede Wereldoorlog in Nederland ontbreekt.


75 jaar bevrijding

In 2019 en 2020 herdenkt Nederland het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. We vieren dat we sindsdien in vrijheid leven. Er zijn steeds minder ooggetuigen die hun verhaal kunnen vertellen. Met dit rijk geïllustreerde overzichtswerk kan een nieuwe generatie zich informeren over gebeurtenissen die niet vergeten mogen worden.

Toen het oorlog was is een boek waarin kinderen kunnen bladeren en verdwalen. Dat antwoord geeft op vragen als ‘Waarom kon je ’s avonds per ongeluk in een gracht vallen?, ‘Wat aten mensen als er niets te eten was?’ en ‘Waarom geloofden veel mensen dat Hitler een goede leider was?’ Het is een boek om over na te denken en met anderen over te praten. Een boek dat in geen enkele schoolklas mag ontbreken.

 

Patsboem! educatief & Irene Goede

Toen het oorlog was is geschreven door Annemiek de Groot, Liesbeth Rosendaal, Roos Jans en Juul Lelieveld van Patsboem! educatief. Zij maakten eerder (jeugd-)uitgaven in opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Irene Goede maakte de fraaie illustraties in het boek, die de soms indringende tekst verluchtigen en verduidelijken.

 

Bekijk hier de eerste pagina's 

Lees hier de verantwoording bij dit boek 

 

Annemie de Groot, Liesbeth Rosendaal e.a., Toen het oorlog was, 1939 - 1945, ISBN 9789025771447, € 24,99 | meer informatie en bestellen