Trash_filmeditie_125Trash, het alom bejubelde verhaal van Andy Mulligan over drie Zuid-Amerikaanse jongens die leven op een vuilnisbelt, is nu op het witte doek te zien!

Trash werd  in 2012 bekroond met de Gouden Lijst voor het beste vertaalde jeugdboek. Ter gelegenheid van het verschijnen van de film brengt Gottmer de filmeditie.

 


Kat-en-muis-spel

Trash is een aangrijpende thriller over Rafael, Gardo en Rat, die vuilnis sorteren om te overleven. Wanneer ze tussen het afval en portemonnee vinden met geld en een sleutel erin, zijn ze in eerste instantie dolgelukkig. Ze realiseren zich niet meteen wat de gevolgen zijn. Tot hun verbazing stort de politie zich op de kwestie en looft een hoge beloning uit voor de vinden van de portemonnee. Een gevaarlijk kat-en-muis-spel is het gevolg, waarbij de jongens proberen om uit handen van de corrupte gezagsdragers te blijven en tegelijkertijd het mysterie te ontrafelen.

 

De pers over de film:

  • 'Trash gaat over veerkracht, over overlegen en geloven in het goede van de mens. Bijna een perfecte kerstfilm dus' - Algemeen Dagblad
  • 'Met Trash zet Stephen Daldry weer een goed gemaakte en bovengemiddelde film neer.' - wwwf.filmpjekijken.com
  • 'Een heerlijke film.' - De Telegraaf
  • 'Ondanks alle ellende weet Daldry de Braziliaanse hoofdstad, inclusief de vuilnisbelt waar de knulletjes leven  schitterend in beeld te brengen. - www.metronieuws.nl
  • '[...] opwindend, vlijmscherp gemonteerd avontuur.' - De Volkskrant

 

Andy Mulligan, Trash - filmeditie, ISBN 9789025760274, € 14,95 | meer informatie en bestellen

 

Bekijk hier de trailer:

 

 

Lees meer:

* Trash van Andy Mulligan wint Gouden Lijst en Jenny Smelik-IBBY prijs 2012

 * www.trash-film.nl