Van T. rex tot tandjesgrasNaturalis en Gottmer Kinderboeken publiceerden Van T. rex tot tandjesgras, een familieboek door Jan Paul Schutten over de schatten van Naturalis en de natuur, met illustraties van Wendy Panders. Nu in de boekhandel.

 

Het nieuwe Naturalis

Op 31 augustus opent het nieuwe Naturalis haar deuren. In acht nieuwe tentoonstellingszalen vol met het mooiste uit de natuur - en natuurlijk T. rex Trix - kan het hele gezin op ontdekkingstocht.

Bij zo'n bijzondere gebeurtenis hoort een mooi, groot boek over de uitgebreide Naturalis-collectie en de onderzoekers die bij Naturalis werken. Non-fictiegrootmeester Jan Paul Schutten nam deze taak op zich en knoopt alle touwtjes uit het planten-, dieren- en mineralenrijk aan elkaar. Wendy Panders maakte er prachtige illustraties bij. 

 

Bekijk hier de eerste pagina's

 

Voor iedereen die alles wil weten

Een citaat uit de inleiding: ‘Dit boek is voor iedereen die alles wil weten. Bijvoorbeeld hoe je een gevecht met Tyrannosaurus rex zou kunnen winnen, hoeveel bomen je in de Amazone vindt, hoe een wereld er zonder hommels en bijen uitziet, hoe een pijnboom in Barcelona via een ondergronds netwerk verbonden is met een berk in Wladiwostok, wat het sterkste gif ter wereld is, welke verborgen boodschap een schelp van honderdduizenden jaren geleden bevat en zelfs hoe gras groeit…’

 

Lees ook:

* www.naturalis.nl

* www.nu.nl: Naturalis brengt familieboek uit rond opening vernieuwde museum

* www.nrc.nl: De ongekamde verhalen van een enge professor

 

Jan Paul Schutten & Wendy Panders (ill.), Van T. rex tot tandjesgras, ISBN 9789025771331, € 19,99 | meer informatie en bestellen