Dehonden_200De honden van de veelbekroonde Canadese auteur en toneelschrijver Allan Stratton ligt deze week in de boekhandel. Voor zijn eerdere kinderboeken ontving hij onderandere de Printz Honor Book Award en de Canadian Library Association Best Book Award.


Wat loert daar in het duister?

Al vijf jaar is Cameron met zijn moeder op de vlucht zijn voor zijn gewelddadige vader. Op hun nieuwe adres vindt Cameron in de kelder een halfvergane map met angstaanjagende kindertekeningen. Hij raakt gefascineerd door het lot van de vorige bewoners. Maar terwijl Cameron het mysterie probeert te ontrafelen, raakt hij steeds mee verstrikt in zijn eigen angsten.

 

 

 

Ter gelegenheid van het verschijnen van dit boek zal Allan Stratton van 30 januari t/m 2 februari een bezoek brengen aan Nederland.

 

Interview met Allan StrattonAllan Stratton

Waar kwam het idee voor De honden vandaan?

Uit mijn jeugd. Mijn vader was gewelddadig tegen mijn moeder. Toen ik nog een baby was, nam ze me mee om op de boerderij van mijn grootouders te gaan wonen en later in de nabijgelegen stad. Die omgeving leek op Wolf Hollow.

Lees hier verder

 

De eerste reacties:

  • 'Dit boek is zeker de moeite van het lezen waard. Wat mij betreft een aanrader!' - ***** sterren van The Book Girl
  • 'Ik vond De honden vooral zo spannend! Meerdere malen zat mijn hart echt in mijn keel.' - ***** van Een letter meer graag

 

Lees hier vast de eerste drie hoofdstukken:Allan Stratton, De honden, ISBN 9789025758806, € 16,95 | meer informatie