VictorTer gelegenheid van de Antwerpse Boekenbeurs (31 oktober - 11 november 2016) reikt Boek.be
 de Boekenleeuw en den Boekenpauw uit, de prijzen voor de mooiste en best geschreven Nederlandstalige kinder- en jeugdboeken van de afgelopen anderhalf jaar. 

Victor van Catharina Valckx & Nicolas Hubesch (ill.) is genomineerd voor de Boekenleeuw 2016.

Op zondag 6 november worden de winnaars van de Boekenleeuw en boekenleeuwBoekenpauw bekendgemaakt op de Boekenbeurs in Antwerpen.

 

Stem hier op Victor!

Catharina ValckxCatharina Valckx

Catharina Valckx werd in 1957 in Nederland geboren in een gezin van vijf meisjes, maar groeide op in het Franse dorpje Bièvres in de buurt van Parijs. Op haar achttiende verhuisde ze terug naar Nederland om in Groningen de kunstacademie te volgen. Later verhuist ze naar Amsterdam, waar ze na de geboorte van haar zoon in 1993 besluit om kinderboeken te gaan schrijven en illustreren.

Ze schrijft in het Frans en het Nederlands, met een voorkeur voor het Frans. Sinds 1997 heeft ze ongeveer dertig boeken, prentenboeken en romans gepubliceerd. De verhalen die ze bedenkt zijn tastbaar en grillig tegelijk. Ze beschrijven vaak welwillende karakters, die altijd grappig en innemend zijn.

 In Frankrijk zijn er van Catharina Valckx al meer dan 2 miljoen boeken verkocht. Haar boeken verschijnen gelijktijdig in Nederland, België en Frankrijk. Een aantal titels is inmiddels ook verschenen in het Engels, Spaans, Duits, Italiaans, Hebreeuws, Koreaans, Japans en Vietnamees. Haar werk werd in meerdere landen bekroond. In Nederland ontving zij De Kinderboekwinkel-prijs 2011 voor Poten omhoog! en een Vlag en Wimpel voor Otto spaart schelpen, in België de Bernard Versele Prijs voor Roek de ridder, en in de Verenigde Staten de Child Magazine Best Book of the Year Award voor De sok van Lientje. Van 2011 tot 2016 werd Catharina Valcckx genomineerd voor de Astrid Lindgren Memorial Award.
 Lees ook:

 
Catharina Valckx & Nicolas Hubesch (ill.), Victor, ISBN 9789025765279, € 14,95 | meer informatie en bestellen