Woensdag 2 oktober verscheen  het tweede deel in de successerie over Kasper: Kasper wordt een T. rexWie waren ook weer de hoofdrolspelers in het eerste deel, Kasper wordt een kip? We helpen je geheugen met een ‘wie is wie’. 

 

KasperKasper

Dit is Kasper Verhoeven. Hij is het niet écht. Het is gewoon een plaatje van hem. NATUURLIJK. Kasper Verhoeven is absoluut niet zoals jij en ik. Hij is echt totaal anders. Kasper is uniek. Kasper kan namelijk in dieren veranderen. In kronkelmonsters bijvoorbeeld.

 

 


SuperMove

 

SuperMove

Dit is SuperMove, Kaspers oudere broer. Als je heel slim bent, heb je misschien al geraden dat Kaspers broer niet écht SuperMove heet. Kaspers broer heette ooit Nick, maar nadat hij zijn hele leven Nare Nick was genoemd, stompte hij iedereen die zijn echte naam gebruikte in z’n gezicht. (Eerlijk gezegd was het sowieso knap om een gesprek met Kaspers broer te voeren zonder in je gezicht gestompt te worden.)

 

 

Samir

 

 

Samir

Dit is Samir, een van Kaspers beste vrienden. Samir heeft een PlayStation 4 én een Xbox, maar hij heeft ook vijf zussen, dus daarmee staan ze weer gelijk, vindt Kasper. Samir en Kasper zijn al vrienden sinds de eerste dag in groep 1.

 

 Kasper wordt een kip_Hogan

 

 


Hogan

Dit is Hogan, Kaspers tweede beste vriend. Hogan is lang, met warrig haar. Hij kan supergoed voetballen, maar alle meisjes in de klas proberen hem steeds te zoenen, dus daarmee staan ze wel weer gelijk, vindt Kasper.

 

 

 Flora


Flora

Dit is Flora, Kaspers derde beste vriend. Flora is veruit de dapperste van al Kaspers vrienden. Als er pestkoppen zijn, komt Flora gewoon tussenbeide. Ze is echt ongelooflijk dapper.

Ze kunnen niet zonder Flora.

 

Dylan

 

 

 

 Dylan

Dit is Dylan. Dylan van der Duyn is de pestkop van de klas, en hij vindt Kasper de stomste jongen van de hele school. Dylan en Kasper zijn aartsvijanden. Tenminste, dat zegt Dylan. Kasper denkt dat ze best vrienden zouden kunnen worden, nou ja, vrienden... Maar in ieder geval geen vijanden!

 

 

 

 

Sam Copeland, Kasper wordt een kip, ISBN 9789025769161, vertaling Maria Postema, € 13,99 | meer informatie en bestellen

Sam Copeland, Kasper wordt een T. rex, ISBN 9789025770686, vertaling Maria Postema, € 13,99 | verschijnt 1 oktober 2019