Wij waren hier eerstWij waren hier eerst van Joukje Akveld is een van de vijf genomineerde boeken voor de Woutertje Pieterse Prijs 2018 - de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige jeugd- of kinderboek dat verscheen tussen 1 januari en 31 december 2017. Welke van de vijf boeken bekroond wordt met de 31e Woutertje Pieterse Prijs, wordt op donderdag 5 april bekendgemaakt tijdens de uitreiking in Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond.

 

De botsing tussen mens en dier 
Kinderboeken over Afrikaanse dieren zijn er genoeg, maar Wij waren hier eerst is het eerste dat gaat over het veelbesproken human wildlife conflict – de botsing tussen mens en dier. Het is namelijk lastig vol te houden dat de Afrikaanse savanne één groot dierenparadijs is als je weet dat neushoorns worden gedood voor hun hoorn, dat leeuwen worden gefokt voor de trophy hunting industry, en dat de mens op zijn beurt last heeft van bavianen die zonder uitkijken de weg oversteken. 

De jury van de Woutertje Pieterse Prijs over Wij waren hier eerst: 'Bijzonder, persoonlijk en toch journalistiek boek, dat echt iets toevoegt aan de jeugdliteratuur.'


Vijf genomineerden

 De andere genomineerde boeken zijn:

De zweetvoetenman. Over rechtszaken & regels (en een hoop gedoe) van Annet Huizing en Margot Westermann

* En toen, Sheherazade, en toen? van Imme Dros en Annemarie van Haeringen

Lampje van Annet Schaap

Onder mijn matras de erwt van Ted van Lieshout

 

Meer:

 

 

Joukje Akveld & Piet Grobler (ill.), Wij waren hier eerst. ISBN 9789025766498, € 27,99 | meer informatie en bestellen