Toen het oorlog was, 1939-1945

  • Auteur:Annemiek de Groot e.a. & Irene Goede (ill.)
  • ISBN:9789025771447
  • Soort:Hardback
  • Pagina's:192 blz
  • Uitgever:Gottmer Uitgevers Groep b.v.
€ 25,99
  • Toen het oorlog was, 1939-1945
  • Toen het oorlog was, 1939-1945
In 2020 herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. Er zijn steeds minder ooggetuigen die hun verhaal kunnen vertellen. Met dit prachtige overzichtswerk kan een nieuwe generatie zich informeren over gebeurtenissen die niet vergeten mogen raken.

Toen het oorlog was is een verzorgd overzichtswerk dat uniek is in het huidige aanbod. Er is niet alleen oog voor het internationale verloop van de oorlog, maar juist ook voor de situatie in Nederland. De tekst van het boek is afgestemd op de bovenbouw van de basisschool - precies de doelgroep waarvoor nu behoefte is aan een goede informatieve uitgave.

Het boek is geschreven door Annemiek de Groot, Roos Jans, Juul Lelieveld en Liesbeth Rosendaal van Patsboem! Educatief. Zij maakten eerder (jeugd)uitgaven in opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei en zijn goed in staat om dit zware onderwerp in begrijpelijke taal uit te leggen. Irene Goede maakte de sfeervolle illustraties, die de soms indringende tekst verluchtigen en een extra dimensie geven aan de historische fotografie.

'Het is mij opgevallen dat er geen goede, recente informatieve boeken zijn voor groep 7 en 8 over de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Dit terwijl er jaarlijks aandacht aan besteed wordt (en moet worden), en veel kinderen in het onderwerp geïnteresseerd zijn. Dit boek is een must voor elke boekenplank!' - Maaike Landman, collectiespecialist ProBiblio

'Mooi dat er eindelijk weer een compleet en fris overzicht over de Tweede Wereldoorlog komt voor de jeugd. Een mooie toevoeging voor winkels en schoolbibliotheken!' - William Remmers, Dekker v.d. Vegt boekverkopers

Kijk hier voor gratis lesmateriaal bij dit boek.

Geselecteerd voor de Kinderjury Tiplijst!