Boerenkoolsalade

Op 1 oktober is het Wereld Vegetarisme Dag. Eet jij wel eens vegetarisch? En wat is je favoriete recept? Deze vegetarische salade uit Boerenkool heeft een verrassende smaak door de boerenkool, gecombineerd met gegrilde nectarine en romige burrata. Gezond, lekker én vegetarisch!

 

Ingrediënten voor 4 (als bijgerecht) of 2 (als hoofdgerecht)

2 boerenkoolbladeren, grofgesneden

2 paarse boerenkoolbladeren, grofgesneden

2 nectarines, gehalveerd zonder pit

1 bolletje burrata (extra romige mozzarella), in stukjes gescheurd

20 g geroosterde hazelnoten zonder velletje, grofgehakt

Dressing

2 EL olijfolie

1 EL verjus (eventueel te vervangen door azijn of citroen)

1 TL honing

 

Bereiding (18 minuten)

Klop in een kommetje de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Doe de boerenkoolbladeren in een grote schaal, schenk de helft van de dressing erover en wrijf deze in de bladeren. Laat 5 - 10 minuten marineren.

Verhit een grillpan op het vuur en leg de nectarines met de gesneden kant naar beneden in de pan. Gril ze 3 - 4 minuten aan elke kant en snijd ze dan in dunne partjes. Leg de boerenkoolbladeren op een schaal, verdeel de andere ingrediënten erover en besprenkel met de rest van de dressing.