Fusina Verloop startte in 2007 met de Kookboek van het Jaar-verkiezing. In de loop der jaren hebben een aantal ondernemers meegebouwd aan het evenement en er voor gezorgd dat de 11e editie in 2017 op de agenda staat.

Hoe gaat de verkiezing in zijn werk?  

De altijd weer even spannende verkiezing gaat om wie nou toch het beste, mooiste en lekkerste kookboek heeft gemaakt. Dit jaar zijn er 6 titels genomineerd, waaronder The Green Kitchen at Home. Deze boeken worden vervolgens beoordeeld door een vakjury bestaande uit 5 mensen, ieder met zijn/haar eigen vakgebied. De jury bestaat dit jaar uit Liddie Austin, Karin Brand, Joachim Hilhorst, Pascal Jalhay en ten slotte Sylvia Meijer. Wil je meer te weten komen over deze vakjury? Klik dan hier

Hieronder lees je het juryrapport over The Green Kitchen at HomeThe Green Kitchen at Home


"Een kookboek vol kleur, warmte en verrassende, haalbare recepten. David Frenkel en Luise Vindahl zien kans om vegetarisch eten ook aantrekkelijk te maken voor mensen die dat misschien nog een beetje eng vinden. Hun boek is absoluut niet muf of dogmatisch, maar biedt krachtig en vernieuwend beeld van eten waarin je onmiddellijk zou willen bijten en receptuur waarmee ook beginnende koks uit de voeten zullen kunnen. Ook knap: dit boek draait om het gezin, zonder klef of irritant te worden."

 

De genomineerden van 2017

Dit jaar zijn vier Nederlandse en twee vertaalde kookboeken genomineerd voor het Kookboek van het Jaar 2017. Uit de ingezonden vertaalde inzendingen werd ons boek The Green Kitchen at Home (David Frenkiel en Luise Vindahl, Becht) gekozen, evenals Bowls of goodness (Nina Olsson, Luitingh-Sijthoff).

Van de Nederlandse kookboekentitels nomineerde de vakjury Leafs (Carola de Kanter, Good Cook), Pindakaas (Marije Sietsma & Saskia Lelieveld, Loopvis), Smokey Goodness 2 (Jord Althuizen, Kosmos uitgevers) en het Vlaamse kookboek Zot van de Noordzee (Jan Kegels, Manteau).  

Wat kan ik doen? 

De vakjury bepaalt uiteindelijk welke titel de winnaar van de Kookboek van het Jaar vakjuryprijs 2017 wordt. Vanaf maandag 16 oktober kan iedereen meebepalen welke van de 6 genomineerde kookboeken de Gouden Garde Publieksprijs verdient door een stem uit te brengen via deze site. Stemmen kan tot en met donderdag 9 november 23.59 uur!