Ze zijn compact, praktisch, voordelig maar vooral hartstikke leuk: de culinaire themaboekjes van Becht. Inmiddels hebben we er bijna 25, en het aanbod groeit nog steeds. Dit zijn onze favorieten:choc mug cakes


Chocolade mug cakes

Deze Mugcakes maak je in twee minuutjes in de magnetron!

Chocolade mug cakes staat boordevol recepten van pure chocolade, melkchocolade, en witte chocolade, gecombineerd met smaken als koffie en karamel, eventueel afgemaakt met een toefje slagroom. Na 32 eenpersoonsrecepten wordt het boekje afgesloten met een grote beker: een mug cake om te delen.

 

Nog meer inspiratie nodig voor mug cakes, of even genoeg van chocolade? Probeer ook Mug cakes.

 

 

 

superpastaSuperpasta in 1 pan

En jij dacht dat pasta makkelijk was? Het kan nog makkelijker: pasta in 1 pan. Nee wat zeg ik, Superpasta in 1 pan. Je snijdt alle ingrediënten en gooit ze vervolgens bij elkaar in de pan. In 15 minuten staat het op tafel.

 

avocadoAvocado

Colette Dike is bekend van haar blog en Instagram Fooddeco. Hierop plaatst zij indrukwekkende foto’s waarin ze lekker eten combineert met (food)styling. Deze techniek is terug te vinden in Avocado. Hierin vind je 39 recepten waarin Avocado centraal staat, en bovendien een tutorial waarmee je leert om zelf een avocado roos te maken. 

lasagne


Lasagne

Dit is de nieuwste aanwinst binnen de serie en wederom een favoriet.

Er zijn zo veel keuzes die gemaakt moeten worden bij het samenstellen van een lasagne: rode of witte saus? Mozzarella, parmezaanse kaas, of zelfs schapenkaas? Gebruik je groente, of vlees of vis? In Lasagne  vind je naast de oude bekende Bolognese ook hele speciale lasagnes. Bijvoorbeeld met courgette en pesto, of tonijn en feta. 


hollandse pot


De Hollandse pot

Weet je nog wat balkenbrij is, en jan-in-de-zak? In De hollandse pot vind je recepten voor kapucijners met spek, hete bliksem maar ook Bossche bollen, of suikerbrood. Stuk voor stuk volgens oma’s recept, maar wel met een twist van nu.

 

De gerechten zijn verdeeld over 12 menu’s: voor iedere provincie één. En nog leuker: je kan dit boekje ook cadeau geven aan je buitenlandse vrienden en familie, er is namelijk een Engelse versie: The Dutch Kitchen!

 

 

 

 

 

Benieuwd naar nog meer culinaire themaboekjes? Bekijk hier ons volledige aanbod.