hoebakikbrood_125

Naar aanleiding van de verschijning van het boek Hoe bak ik brood organiseerde Uitgeverij Becht in samenwerking met Desemenzo een winactie. Meedoen aan deze actie was mogelijk tot eind juni. Inmiddels is de winnaar bekend en schriftelijk op de hoogte gebracht. Zij zal een tweedaagse cursus volgen onder leiding van Edwin Klaasen van Desemenzo.


Brood bakken is makkelijk!


Steeds meer mensen bakken met heel veel voldoening hun eigen brood. Met meer dan 60 eenvoudige, stap voor stap gefotografeerde recepten laat de ambachtelijke bakker Emmanuel Hadjiandreou in het boek Hoe bak ik brood zien hoe makkelijk dat is.

 

Je krijgt niet alleen tips over hoe bloem en gist nu eigenlijk werken, maar ook over hoe je sodabrood en een eenvoudig witbrood maakt dat de basis vormt voor gistbroden als bagels, ciabatta en walnotenrbood. Daarnaast is er veel aandacht voor rogge en spelt, want dat zijn, net als maïsmeel, rijstebloem, aardappelmeel en boekweit, ingrediënten die uitstekende broden opleveren. Verder leer je om met een klein beetje zelfgemaakte zuurdesemstarter je eigen zuurdesembroden te maken.

 

Dit prachtige broodboek sluit af met heerlijke zoetigheden: onder andere croissants, pains au chocolat en Franse brioches. Daarmee krijg je een internationaal assortiment heerlijke zoete broodjes voorgeschoteld.

 

Emmanuel Hadjiandreou, Hoe bak ik brood, ISBN 9789023013730, € 19,95 | bestellen