Deze mosselen in een pittige kokos-gemberbouillon zijn een verrassende Indiase variatie op de mosselen met friet, zoals we die in Nederland gewend zijn. Dit recept biedt de originele en pure smaak van de Indiase keuken zonder al te lang in de keuken staan. Sterker nog, na een voorbereiding van 20 minuten en een bereiding van vijf is het gerecht klaar om op tafel te zetten.

 

India mosselen

Voor vier personen heb je nodig:


Vers

7 teentjes knoflook, fijngesneden

Stukje gember van 10 cm, geschild, in dunne reepjes12 verse curryblaadjes

ongeveer 1 kg grote mosselen, gewassen, baarden verwijderd, schoongeschrobd

 

Specerijen

2 hele gedroogde chilipepers

1 theelepel kurkuma

3 theelepels garam masala

 

Voorraadkast

4 eetlepels olie

100 ml groentebouillon

120 ml kokosmelk light

zout, naar smaak

 

Erbij

1 eetlepel fijngesneden koriander

1 limoen, in partjes

 




Zo bereid je de mosselen:

1. Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem op middelmatig vuur. Voeg de gedroogde chilipepers, knoflook en curryblaadjes toe.

2. Draai het vuur lager, voeg de rest van de specerijen toe en roerbak 30 seconden.

3. Doe de reepjes gember erbij en bak 1 minuut mee. Doe de mosselen erbij en schep om tot ze rondom met de specerijen bedekt zijn.

4. Schenk de bouillon en kokosmelk erbij, voeg het zout toe, leg het deksel op de pan en kook 3-4 minuten tot de mosselen zijn geopend. Gooi mosselen die dicht zijn gebleven weg.

5. Garneer met partjes limoen en koriander.

 

Tip: Zorg voor flink wat brood met knapperige korst om in de pittige kokos-gemberbouillon te dopen. Denk bijvoorbeeld aan Indiase paratha. Een echte aanrader is de muntparatha uit het Basisboek India

basisboek India 3D

 

 

 

Dit recept komt uit het Basisboek India, je koopt het boek hier.