Na Slow komt Georgina Hayden met haar tweede boek: Cyprus. Opgroeiend met Grieks-Cypriotische grootouders werd Georgina al vroeg ingewijd in de Cypriotische cultuur en keuken. In dit prachtige kookboek combineert ze al haar favoriete, van generatie op generatie doorgegeven, familierecepten. 

 

 

Want wat ís de Cypriotisch keuken? De mediterrane en Midden-Oosterse invloeden zorgen voor een smeltkroes van ingrediënten, smaken en recepten. En dat proef je. Denk aan krokante lamskoteletjes met salsa verde, pittige tomatenmosselen met feta, gevulde courgettebloemen met muntyoghurt en marmercake met chocolade, tahin en halva. Het boek geeft naast maaltijden een overzicht van Cypriotische ontbijtjes, bijgerechten, zoetigheden en drankjes.

 

 

Toch blijft een van de belangrijkste ingrediënten van Cypriotisch eten het samenzijn met vrienden en familie. Klik op de cover om het boek te bestellen en nodig iedereen uit voor een etentje!

 

Cyprus