Vandaag gaan wij aan de slag met één van onze favoriete recepten uit dit leuke boekje, namelijk bananabread pancakes! Ja, je leest het goed, ook met bananen kan je de lekkerste pancakes maken! 


Benodigdheden voor 10 stuks: 
 

- 3 rijpe bananen
- 80 g bloem
- 100 g havervlokken
- 40 g lichte basterdsuiker
- 1 zakje gist           

 

  - een snufje zout
  - 50 g boter, gesmolten
  - 300 ml volle melk
  - 2 eieren
  - boter, om in te bakken      

Werkwijze:

 

Prak 1 banaan fijn. Meng deze in een kom met de bloem, de havervlokken, de basterdsuiker, de gist en het zout. Roer er in kleine hoeveelheden tegelijk de gesmolten boter en de melk door.
 

Klop de eieren schuimig en voeg ze toe aan het beslag. Roer goed zodat je een homogeen beslag krijgt. Dek de kom af met een schone theedoek en laat 30 minuten op kamertemperatuur rusten. Snijd de 2 andere bananen in plakjes. Verwarm een koekenpan op matig vuur en vet deze licht in.
 

Schep er een lepel beslag in en bedek dat met plakjes banaan. Laat 2 minuten bakken, waarbij je  de pancake halverwege de baktijd omkeert, wanneer zich aan de bovenkant kleine belletjes  vormen. Herhaal deze handelingen totdat al het beslag gebruikt is.


Het (heerlijke) resultaat + Bananabread:
 

Bananabread pancakes  Bananabread