Soms vraagt het niet meer dan een zelfgemaakt sausje om van een simpel toetje een heel speciaal dessert te maken. Deze blauwe-bessensaus uit Dessert easy is ideaal voor als je je gasten met een lekker toetje wilt verrassen, zonder een lange voorbereiding. Het sausje is van te voren klaar te maken. In de koelkast blijft deze tot 5 dagen goed, en in de vriezer zelfs tot wel 3 maanden.



















 











Benodigdheden voor 300 ml

250 g blauwe bessen

50 ml water

1 eetlepel citroensap

50 g kristalsuiker

 

Werkwijze

Breng de blauwe bessen in een pan aan de kook met het citroensap, water en de suiker. 

Draai het vuur laag en laat ongeveer 5 minuten zacht koken tot de saus iets indikt.

Dit recept is vegan. 

 

Meer easy inspiratie? In Dessert easy staan maar liefst 86 desserts die in no time op tafel staan.


  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kijk ook eens naar de andere boeken uit de Easy-serie. of minder te bereiden zijn. Je koopt het boek hier.