quinoa burger


Voor 4 personen – Bereidingstijd 40 minuten, plus 1 uur in de koelkast


Ingrediënten

2 handjes spinazie • 2 eetlepels olijfolie • 1 knoflookteen, geraspt

200 g quinoa, gekookt • 1 groot ei • 60 g Parmezaanse kaas, geraspt

1 theelepel paprikapoeder • ½ theelepel komijnpoeder

½ theelepel komijnzaad • het sap van 1 citroen • zout en peper

 

Citroen-yoghurtdressing:

100 ml yoghurt • 1 eetlepel citroensap

1 theelepel fijngehakte bieslook • 2 theelepels fijngehakte peterselie

 

Bereiding: 

 

Bak de spinazie in de olijfolie totdat deze begint te slinken. Meng de overige ingrediënten voor de burgertjes met de spinazie. Breng op smaak, roer goed door en zet 1 uur in de koelkast. Vorm van dit mengsel vier schijven en bak deze gedurende 4 minuten aan elke kant. Roer de ingrediënten voor de  dressing door elkaar, breng op smaak en serveer bij de burgertjes.

 

Kook jij bewust eiwitrijke gerechten? In Eiwitrijk vind je heerlijke en makkelijke recepten, bomvol proteïnen!

 

Bron: Altamira