sesamcrackers

Ingrediënten

50 g sesamzaad, geroosterd

50 g ongezouten en niet- geroosterde cashewnoten, fijngehakt

40 g gedroogde dadels, fijngehakt

85 g fijne kristalsuiker

60 g honing

½ theelepel kaneelpoeder

½ theelepel geraspte nootmuskaat

 

Bereiding

1. Leg een vel bakpapier op een snijplank en snijd een tweede vel bakpapier af met precies dezelfde afmetingen. Meng in een kom het sesamzaad, de cashewnoten, en de dadels.

2. Doe de suiker, de honing, het kaneelpoeder, de nootmuskaat en 2 theelepels water in een pan. Roer deze ingrediënten door elkaar en breng ze op een laag vuur aan de kook, waarbij je de pan heen en weer beweegt om het oplossen van suiker te bevorderen, zonder te roeren. Laat 2 minuten zachtjes koken en controleer de mate van karamelisering door een paar druppels in een waterglas te gieten: als de substantie hard wordt, is hij klaar; zo niet, laat het suikermengsel dan nog een beetje pruttelen, waarbij je elke 30 seconden de mate van karamelisering controleert.

3. Voeg, wanneer het suikermengsel gereed is, het notenzaadmengsel toe in de pan. Roer goed door elkaar om een dik kleverig mengsel te bewerkstelligen. Schep dit op de met bakpapier beklede snijplank. Leg het tweede vel bakpapier hier overheen en rol het mengsel uit tot een dikte van 2-3 mm. Haal het bovenste vel voorzichtig weg. Snijd de plak met behulp van een pizzasnijder of een heel scherp mes in de gewenste vorm in. Laat de crackers afkoelen en breek ze voorzichtig langs de ingesneden lijnen.

 

Tip: Deze zoete, fruitige en knapperige crackers zijn een heerlijke snack. Deze crackers passen ook goed bij harde kaassoorten.

 

 

Dit recept komt uit Crackers van Sui Quinn.