bergtochten op ijslandPal tegen de noordpoolcirkel rijst uit zee een bergachtig eiland op, gelegen op een actieve vulkanische richel. IJsland kan onbarmhartig en ruig zijn, maar ook onwaarschijnlijk veelzijdig. Je vindt er besneeuwde bergen en immense gletsjers naas kokende modderpoelen en nog nagloeiende lavastromen. Met die overdaad aan natuur leent IJsland er zich bij uitstek voor om langzaam, te voet, verkend te worden.

 

Een- of meerdaagse tochten

In Bergtochten op IJsland van Jolanda Linschoten, dat recentelijk verscheen in de Dominicus Adventure-reeks, vind je 31 bergwandeltochten, zowel dagtochten als meerdaagse trekkings, verspreid over heel IJsland - in totaal goed voor 57 dagen bergwandelen op IJsland. Naast een karakteristiek van de tocht (is dit een doorgaande route, een rondtocht of een heen-en-weertje, door welk terrein verloopt het, wat zijn onderweg de hoogtepunten, hoe ver is het, hoelang duurt het, hoe moeilijk of makkelijk is het), vind je een globaal routekaartje (waarmee je op een routekaart snel kunt pinpointen waar en hoe de route loopt) en bij de meerdaagse tochten vind je ook een hoogteprofiel.

 

Praktische informatie

Hierna vind je beknopte achtergrondinformatie over het gebied of de berg waardoorheen de tocht loopt; deze is bewust losgekoppeld van de routebeschrijving, omdat het handiger loopt met een zakelijke routebeschrijving. De routebeschrijving is onder andere voorzien van gps-coördinaten, tereinkenmerken en richting-aanduidingen. Na de routebeschrijving volgt altijd een praktisch kader met concrete informatie over het openbaar vervoer naar begin- en eindpunt, welke topografische kaarten je exact nodig hebt, waar je eventueel kunt overnachten.

 

Jolanda Linschooten is beroepsavonturier, fotograaf en auteur. Haar reportages verschijnen regelmatig in o.a. National Geographic Traveler en Op Pad. Ook verzorgt zij multimediapresentaties rondom haar reizen en expedities. Jolanda doorkruiste IJsland t voet van kust tot kust. Zie ook: www.jolandalinschooten.nl.

 

Jolanda Linschooten, Bergtochten op IJsland, ISBN 9789025753573, € 19,95 | meer informatie en bestellen