Centraal-EngelandDeze reisgids voor Centraal-Engeland leidt van de kusten van het vlakke East Anglia naar de zachtglooiende heuvels van de Cotswolds.

 

Culturele hart

Het omvangrijke gebied staat bekend als het historische en culturele hart van het Verenigd Koninkrijk, een betiteling die het dankt aan de eeuwenoude colleges van de universiteitssteden Cambridge en Oxford en aan Shakespeare's Country, met Stratford-upon-Avon, waar het geboortehuis van Shakespeare staat, als pelgrimsoord voor bewonderaars van de vermaarde toneelschrijver.

 

Industrieel erfgoed

In de gids wordt uitgebreid stilgestaan bij het industriële erfgoed van het gebied. De industriële revolutie begon in Shropshire, waar de allereerste ijzeren brug ter wereld werd gebouwd. In het gevolg van de uitvinding van de stoommachine verspreidde de industriële revolutie zich als een olievlek over de Midlands, waardoor Birmingham kon uitgroeien tot de tweede stad van het land. De oude industriestad is vandaag de dag een belangrijke museumstad en heeft een bruisend uitgaanscentrum. Een ideale bestemming voor stedentrips.

 

Klassiekers

Natuurlijk komen ook de kathedralen van Coventry en Gloucester aan bod en andere klassiekers als Warwick Castle, de landhuizen en tuinen in de Home Counties, de cottages in de Cotswolds en de wandelpaden van de kust van Norfolk tot aan de Welsh Marshes in Shropshire.

 

Remco Ensel en Sandra Langereis, Centraal-Engeland, ISBN 9789025754839, € 19,95 | Meer informatie en bestellen