De eerste Dominicus reisgids die in januari 2014 is verschenen is Marokko van Remco Ensel. Indonesië, Java-Bali-Lombok-Sumatra van Leon Peterse en Joke Petri wordt in februari verwacht.

 

Marokko: een overweldigend land

Marokko is een enerverend land. Aan de kust en in de westvlakte liggen steden die al eeuwenlang tot de verbeelding spreken, zoals Fès, Marrakech en Tanger. Ook de streken buiten de steden, die door de moeilijk te doorkruisen bergketens als de Atlas en de Rif hun eigen karakter goed behouden hebben, maken een overweldigende indruk. Remco Ensel maakte vele reizen naar Marokko, waarbij hij gebruikmaakte van vele vervoersmidddelen: vliegtuig, auto, trein, fiets, kameel en ezel.

Remco Ensel, Marokko, ISBN 9789025754815, € 22,95 | bestellen

 

Een duik in de tropenzee

In Indonesië staan de eilanden Java, Bali, Lombok en de provincies Noord- en West-Sumatra centraal. Ze bieden een groot en gevarieerd aantal bezienswaardigheden. Zo kun je er een van de beroemdste boeddhistische monumenten ter wereld bezoeken, een hindoetempel in zee verkennen, een Balinese dans- of wajangvoorstelling bijwonen, vulkanen beklimmen, orang-oetans in de jungle observeren of een duik nemen in de tropenzee.

Leon Peterse en Joke Petri, Indonesië, Java-Bali-Lombok-Sumatra, ISBN 9789025756093, € 23,95 | verschijnt april 2014

 

Marokko en Indonesie