Vakantiebeurs 2018

Dominicus reisgidsen worden allemaal geschreven door Nederlandstalige auteurs. Mensen met een grote lokale kennis en een goed plaatselijke netwerk om uitgebreide achtergrondinformatie te kunnen geven en heel veel reissuggesties. Of het nu om een avontuurlijke reis gaat, om een relaxte vakantie of om een korte stedentrip, want met Dominicus reis je verder.  

Tijdens de Vakantiebeurs is De Jaarbeurs opgedeeld in verschillende werelden. Iedere wereld heeft zijn eigen programma. Dominicus staat in hal 7 vlak bij het Urban Theater. Daar worden ook de hele week lezingen gehouden door onze Dominicus-auteurs (kijk hier voor het volledige programma). Een mooie gelegenheid dus om kennis te maken met de gezichten achter de reisgidsen. De auteurs delen niet alleen hun verhalen, ervaringen, foto's en video's van de bestemmingen die zij zo goed kennen, maar zij geven je ook hun beste tips en beantwoorden je vragen. De perfecte manier om inspiratie op te doen én je voor te bereiden op jouw volgende reis!
Na elke lezing kun je de auteur persoonlijk ontmoeten bij de Mobiele Dominicus Reisboekenkast (een leuke Piaggo Ape) naast het Urban Theater en vlak bij het Italiaanse piazza in hal 7. Natuurlijk kun je ter plekke ook een reisgids kopen én laten signeren.

 

Wie, wat en wanneer op de vakantiebeurs: 

Fjorden, de magneten van Noorwegen - Fred Geers

dinsdag 9 januari om 15:00 uur
woensdag 10 januari om 12:00 uur en 14:00 uur

Noorwegen

 In zijn presentatie over de Noorse fjorden neemt Fred Geers, auteur van de Dominicus reisgids Noorwegen, je mee naar deze   bijzondere fjordenkust. Op de tocht over en langs de fjorden nemen we een kijkje op deze, door het wegtrekkende pakijs  gevormde   wateren, die maar op enkele plaatsen op aarde voorkomen. Fred vertelt niet alleen over de verschillende (soorten) fjorden van zuid   naar noord, maar ook over de cultuur van Noorwegen. 


Tales from Iceland - Edwin Zanen en Mirjam de Waard
woensdag 10 januari om 11:00 en om 13:00 uur
donderdag 11 januari om 12:00 uur
vrijdag 12 januari om 15:30 uur
zaterdag 13 januari om 12:30 en 16:00 uur 

 Aan de hand van prachtige foto's nemen Edwin Zanen en Mirjam de Waard, auteurs van de Dominicus IJsland, je mee IJslandnaar het   IJsland van nu. Hoe is het om daar te wonen (inside info over het Ijslandse leven), wat heeft ons hier gebracht (veel natuurbeelden)   en hoe staat het met de ontwikkelingen op toeristisch gebied? Op deze manier schetsen zij een compleet en intens beeld van dit   bijzondere land.


Colombia, best bewaarde geheim in Latijns-Amerika - Marcel Bayer
donderdag 11 januari om 12:00 uur

 Marcel Bayer, auteur van de eerste Nederlandstalige reisgids over Colombia, neemt je mee door dit bijzondere land, wat Colombianu nog   relatief onbekend is bij de meeste toeristen, maar een fantastrisch alternatief is voor de bekende Latijns Amerikaanse   reisbestemmingen. Wie door Colombia reist zal ervaren dat de Colombianen geboren zijn om te dansen en muziek te maken.
 Het kleurrijke land is bovendien gezegend met mooie oude steden en een grote variatie in landschappen en natuur. 

 

De charme van Cuba - Marcel Bayer
donderdag 11 januari om 13:30 uur

 Tijdens zijn lezing vertelt Marcel alles over fascinerend CubaMet zijn rijke historie, bloeiende cultuur en communistische Cuba       samenleving is Cuba een uitzonderlijk land in het Caribische gebied. Je kunt er nog volop genieten van de gastvrijheid,
 kennismaken met de idealen en de trotse Cubanen. Voor liefhebbers van zon, zee, strand, rumcocktails, nostalgie en het   verslavende ritme van de Cubaanse muziek zijn er talloze kansen om te genieten.  

 

Suriname als perfecte en verrassende vakantiebestemming - Diederik Samwel
donderdag 11 januari om 14:00 en om 15:30 uur 

 Diederik Samwel, auteur van Dominicus gelijknamige reisgids, vertelt op boeiende wijze hoe Suriname afwijkt van het beeld Surinamewat   we hier in Nederland hebben. Hoe ziet een reis door zijn Suriname er uit? Denk hierbij aan oveweldigende natuur, machtige   rivieren, en bijzondere flora en fauna, maar ook swingend Paramaribo. Ook zal hij meer vertellen over de Surinaamse muziek en   haar iconen: Woiski sr. en jr., Lieve Hugo, Typhoon, Kenny B. Dit alles uiteraard omlijst door swingende video- en   muziekfragmenten. 


Zijwegen in het zuidwesten van de VS - Angela Heetvelt
vrijdag 12 januari om 11:00 en 14:00 uur 

 Angela Heetvelt, auteur van de Dominicus reisgids Californië, Nevada en Utah, laat je zien welke afslag je moet nemen. Californië, Arizona, Utah en NevadScenic   Byway 12 in Utah beslaat net iets meer dan 200 km en vormt een aaneenschakeling van geologische fenomenen in   onwaarschijnlijke vormen en kleuren. Maar er is meer! Wat dacht je van de Interstate 395, aan de ‘achterkant’ van de Sierra   Nevada, is een doorgangsader tussen de nationale parken Yosemite en Death Valley. Angela wijst je de meest ultieme fotoplekken   en vergezichten! 

 

Wereldreizen zonder vast plan en met een beperkt budget - Joshua van Eijndhoven
zaterdag 13 januari om 11:30 en 13:00 uur

 Joshua van Eijndhoven is 24 als hij zijn carrièreplannen als jurist aan de kant schuift en besluit zijn droom te volgen. Hij koopt Op reis met de Hopeeen   zeilboot, geeft die de naam Hope en vaart de wijde wereld in. Op de Kaapverdische Eilanden ontmoet hij Kátia, die met hem   meezeilt. Onderweg bedenken zij allerlei inventieve manieren om geld te verdienen en zo weer verder te reizen. Op reis met de   Hope is een verhaal over dromen, liefde en de magie van wereldreizen zonder vast plan en met een beperkt budget. Joshua vertelt   niet alleen over zijn wereldreis, maar hij geeft ook tips over hoe je onderweg geld kunt verdienen en deelt zijn mooiste plekken van de Kaapverdische Eilanden.


Het Engeland van Jane Austen - Karin Quint
zaterdag 13 januari om 13:30 en 15:30 uur
zondag 14 januari om 13:30 en 15:30 uur

 Karin Quint, auteur van de Dominicus reisgids Het Engeland van Jane Austen, neemt je in deze lezing mee naar locaties dieHet Engeland van Jane Austin   belangrijk waren in het leven van de Engelse schrijfster Jane Austen. Zoals het graafschap Hampshire, waar Austen het grootste   deel van haar leven woonde; de stad Bath, die een belangrijke rol speelt in Persuasion en Northanger Abbey; en Chawton, waar   Austen een groot deel van haar boeken schreef. Ben je van plan zelf een Jane Austen-reis te maken en wil je daarover van   gedachten wisselen? Kom dan zeker langs, want er is alle ruimte voor het stellen van vragen.


De Azoren in vogelvlucht - Mariëtte van Beek
zondag 14 januari om 11:30 en 12:30 uur 

 Mariëtte van Beek, auteur van de Dominicus reisgids Azoren, vertelt je alles over deze veelzijdige Portugese eilandengroep. AzorenZo   zijn de Azoren een prima plek om te eilandhoppen, zijn er tal van bezienswaardigheden die op de werelderfgoedlijst staan   (bijvoorbeeld het stadscentrum van Angra do Heroismo op het eiland Terceira) en kun je er veel outdoor activiteiten doen, van   wandelen tot walvissen spotten. Tijdens haar presentatie deelt Mariëtte de mooiste highlights, geeft ze de leukste routes en de   lekkerste adresjes.