finlandFinland is een land van tegenstellingen: de zomers zijn er warm en licht, de winters koud en knus. Je kunt er in de warme maanden wekenlang door het groen zwerven en overal een duik nemen in een van de vele meren. Finland staat bekend als 'het land van de duizend meren', maar heeft meer te bieden dan alleen maar water. Niet alleen een heel diverse natuur, maar ook veel cultuur.

 

Helsinki

Cultuur opsnuiven doe je in Helsinki, waar je kennismaakt met de architectuur van Alvar Aalto, het design van Marimekko en de muziek van Jean Sibelius. Helsinki is niet alleen de grootste, maar zeker ook de mooiste stad.

 

Het noorderlicht beleven in Luosto

In de koude maanden laat je je betoveren door de witte wonderwereld en de pracht van het noorderlicht. Voor de betere wintersportlocaties en safari's met sneeuwscooters, rendier- of hondensledes kun je naar Lapland. Finland is geen land voor het massatoerisme, wel voor fijnproevers.

Ger Meesters schrijf over vogels, natuur en reizen. Zijn hart gaat vooral uit naar de noordse landen. Voor het schrijven van deze gids doorkruiste hij Finland meerdere malen. 

 

Ger Meesters, Finland, ISBN 9789025754129, € 23,95 | meer informatie en bestellen