Georgie_125Zojuist verschenen: de Dominicus-reisgids Georgië en Armenië van Karel Onwijn. In de eerste Nederlandstalige reisgids over Georgië en Armenië maak je kennis met de tradities en gewoonten van deze Kaukasische volkeren. Maar er is ook veel te zien en te doen in dit gebied.

 

Reizen door de prachtige Kaukasus

De Zuidelijke Kaukasus behoort tot de minste bekende regio’s van Europa. Toch liggen hier de hoogste bergtoppen van ons werelddeel  (boven 5000 meter!) en vind je er de oudste bouwwerken uit de christelijke cultuur. Bovendien zijn de lokale inwoners bijzonder aardig: ze behandelen toeristen als hun persoonlijke gasten.

 

 Modernisering

Zowel Georgië als Armenië maken de laatste jaren een positief veranderingsproces door. Veel cultureel erfgoed is gerestaureerd en de infrastructuur is flink verbeterd. Daardoor zijn deze landen een stuk toegankelijker geworden voor de toerist. Die kan hier prachtige wandel- en klimtochten maken naar nog nauwelijks betreden bergtoppen en middeleeuwse kloosters. Maar ook de liefhebber van jeepsafari’s, historische thermen of zeestranden komt hier goed aan zijn trekken.

 

 

Rijke cultuurgeschiedenis

In deze nieuwe editie van Dominicus Georgië en Armenië laat Karel Onwijn je kennismaken met de mooiste plekjes van deze landen. Dankzij recente rondreizen heeft hij de nodige nieuwe bestemmingen kunnen toevoegen en andere kunnen updaten.  Ook heeft hij in de gids oog voor de rijke cultuurgeschiedenis en geeft hij een helder beeld van de actuele situatie in deze landen. De reisgids is bovendien rijkelijk geïllustreerd met prachtige foto’s van de auteur zelf.

 

De auteur

Historicus en publicist Karel Onwijn reist al sinds eind jaren 80 regelmatig door de landen van de voormalige Sovet-Unie. Hij heeft er langere perioden gewoond en gewerkt, onder meer als correspondent. Nu begeleidt hij er rondreizen en traint expats die in deze regio gaan werken Hij schreef ook de reisgidsen Rusland en Oekraïne.

In februari van dit jaar verscheen in het Vlaamse tijdschrift Knack een artikel van Karel Onwijn, waarin hij verslag doet van een rondreis door onherbergzaam Armenië. Lees dit artikel hier.

 

 Karel Onwijn, Georgië en Armenië, ISBN 9789025753207, € 22,95 | bestellen