De Zuidelijke Kaukasus behoort tot de minst bekende regio’s van Europa. Toch liggen hier de hoogste bergtoppen van ons werelddeel en vind je er de oudste bouwwerken uit de christelijke cultuur. Bovendien zijn de lokale inwoners bijzonder aardig: ze behandelen toeristen als hun persoonlijke gasten. 

Zowel Georgië en Armenië maken de laatste jaren een positief veranderingsproces door. Veel cultureel erfgoed is gerestaureerd en de infrastructuur is flink verbeterd. Daardoor is het land een stuk toegankelijker geworden voor de toerist. Sportievelingen onder ons kunnen prachtige wandel- en klimtochten maken naar nog nauwelijks betreden bergtoppen en middeleeuwse kloosters. Maar wees gerust, liefhebbers van jeepsafari’s, historische thermen of zeestranden komen in deze landen ook goed aan hun trekken.
 

Karel Onwijn laat u in de nieuwe editie van Dominicus Georgië en Armenië kennismaken met de mooiste plekjes van deze landen. Dankzij recente rondreizen heeft hij de nodige nieuwe bestemmingen kunnen toevoegen en andere kunnen updaten. Hij heeft langere perioden gewoond en gewerkt in de voormalige Sovjet-Unie. Nu begeleidt hij er rondreizen en traint expats die in deze regio gaan werken. Hij schreef voor Dominicus ook de reisgids Oekraïne.   


Voor meer informatie of om het boek te bestellen, klik hier

 

Georgië en Armenië