Er zullen maar weinig mensen zijn die nog nooit van Jane Austen hebben gehoord - een van Engelands grootste auteurs, met klassiekers als Pride and Prejudice, Emma en Mansfield Park. Met de groei van haar populariteit is ook het toerisme rondom Jane Austen flink toegenomen. 


Volgens Karin Quint zou iedere Janeite (zoals Jane Austen-liefhebbers genoemd worden) zijn of haar reis moeten beginnen bij de cottage in Chawton, waar Jane Austen drie boeken schreef. Deze is inmiddels omgetoverd tot een waar Jane Austen's House Museum. Maar ook de stad Bath is ook zeer de moeite waard; Jane Austen woonde er enkele jaren. En wanneer je van mooie landhuizen houdt, vertrek dan richting de paleizen Chatsworth en Burghley, allebei uit de verfilming van Pride and Prejudice uit 2005.


Een leuk detail is dat Karin met enige regelmaat te horen krijgt dat men haar reisgids leest als een soort biografie: "Het was niet mijn opzet, maar inderdaad: aan de hand van locaties leer je heel veel over het leven van Jane Austen."


Om het hele (interessante!) interview te lezen, klik dan als de wiederweerga hier. Natuurlijk is het ook mogelijk om het boek te bestellen, klik hiervoor op de onderstaande foto!  


Het Engeland van Jane Austen bestellen? Klik hier