jamaica_125Wie Jamaica zegt, denkt ongetwijfeld aan reggae en aan exotische stranden met wuivende palmen. Aan een land met mensen die heel relaxed zijn en volop van het leven weten te genieten. Dat beeld klopt helemaal!

 

Want dit Caribische eiland leeft op de lome hartslag van de muziek en heeft inderdaad een schitterende kustlijn met de meest fantastische stranden; sommigen breed en oogverblindend wit, anderen verborgen tussen de rotsen en de tropische vegetatie. De Jamaicanen zijn een muzikaal en temperamentvol volk, maar ook zelfbewust en trots. Dat heeft te maken met hun bewogen geschiedenis en vooral de manier waarop de voormalige slaven zich hebben ontworsteld aan het koloniale regime. De erfenis van het verleden is aanwezig in de fraaie en indrukwekkende architectuur van plantagehuizen en publieke gebouwen.

 

Een vakantie op het “Island in the Sun” is een garantie voor genieten met volle teugen van zon, zee, water een eindeloze natuur én een bijzonder kleurrijke cultuur. Zeker met de nieuwe Dominicus landengids Jamaica van Marcel Bayer in de bagage. In dit nieuwe boek gaat Marcel Bayer op zoek naar het culturele erfgoed en de natuur van Jamaica. Daarbij vergeet hij niet de muziekcultuur uitgebreid te belichten.

 

Marcel Bayer reist al dertig jaar in het Caraïbische gebied en Latijns-Amerika, als zelfstandig journalist en reisschrijver. Voor Dominicus schreef hij boeken over het Amazonegebied, Argentinië, Brazilië, Chili, Colombia, Cuba, Dominicaanse Republiek, Jamaica, Mexico en Panama en Rio de Janeiro. Deze volledig herziene editie van Jamaica kwam tot stand in nauwe samenwerking met fotograaf Ron Giling.

 

Marcel Bayer, Jamaica, ISBN 978 90 257 4987 3, € 22,95 | Meer informatie en bestellen

 

 

banner_winactie_300