Jolanda LinschotenOnze adventure-auteur Jolanda Linschoten gaat in augustus en september de beste wandeltochten van IJsland lopen voor haar nieuwste boek voor Dominicus. Camera, notitieblok en dikke sokken in de rugzak en gaan! Via haar blog kunnen we haar vanaf augustus volgen.

 

The making of...IJsland

Haar boek Bergtochten op IJsland komt midden 2014 uit. Dit duurt nog even maar de voorbereiding is in volle gang: Jolanda heeft al een selectie gemaakt van de mooiste wandeltochten en reist in augustus af om alle tochten uit te proberen. Wat we in ieder geval mogen verwachten in haar gids: klassiekers zoals de Laugavegur en de Askjatrail, maar ook routes die ze zelf heeft uitgestippeld zoals een tocht over het onbewoonde schiereiland Flateyarskagi.

 

Bergtochten NoorwegenHet avontuur als beroep

Jolanda Linschoten is beroepsavonturier, schrijver en fotograaf. Over haar expedities in de wildernis schrijft zij boeken en geeft ze presentaties. Terugkerende onderwerpen zijn ruige natuur, bergen en buitensport. Voor Dominicus schreef zij de adventure-gidsen Bergtochten in Schotland, Wales en Engeland en Bergtochten in Noorwegen. Ze is net terug van een solo-trailrun dwars door Groot-Brittannië en staat te popelen om alle uithoeken van IJsland te bewandelen. Haar blog van haar run door Groot-Brittannië werd door tienduizenden mensen gevolgd.