KaapverdiëIn Kaapverdië komt het toerisme langzaam op gang, gelukkig nog kleinschalig, en dat is nu juist de charme van deze archipel. De fraaie stranden van de Kaapverdische eilanden Sal en Boa Vista en de imposante landschappen van eilanden als Santo Antão en Fogo bieden ongekende mogelijkheden. Alle negen bewoonde eilanden van de archipel zijn overzichtelijk, óók de twee grote steden van het land – hoofdstad Praia op het eiland Santiago en Mindelo op het eiland São Vicente.

 

De Kaapverdische cultuur is een aantrekkelijke mix van Afrikaanse en Europese invloeden, waarbij het voormalige koloniale moederland Portugal een duidelijk stempel drukt op het Europese deel. Kaapverdiërs maken de bezoeker graag deelgenoot van hun levensgevoel, morabeza, wat zoveel betekent als ‘gastvrij, open, ongedwongen en relaxed’. Voeg daarbij het warme klimaat, de blauwe oceaan en de levendige muziekscene, en het is niet verwonderlijk dat Nederlanders en Belgen er een fijne nieuwe zonbestemming bij hebben gekregen.

 

Guido Derksen studeerde sociale geografie en is werkzaam in de journalistiek. Voor Dominicus schreef hij ook de reisgidsen Aruba, Curaçao en Bonaire, Gambia & Senegal, Slovenië en Kroatië.

 

Guido Derksen, Kaapverdië, ISBN 9789025755294, € 19,95 |  Meer informatie en bestellen

 

Bekijk hier de eerste pagina's uit deze gids: