Kenia_125Alle Afrikaanse landschappen

In Kenia, Tanzania en Zanzibar zijn alle Afrikaanse landschappen vertegenwoordigd. Van het tropisch regenwoud van Kagamega Forest tot de woestijnen van Noord-Kenia; van de savannes van de Serengeti tot de besneeuwde toppen van de Kilimanjaro en de palmenstranden van Zanzibar. Oost-Arika heeft het allemaal.

 

En meer...

Maar er is nog zoveel meer. In dit deel van Afrika woont een mozaïek van kleurrijke volkeren, waarvan de nomadische Masaï en de Samburu de bekendste zijn. Zanzibar is een uniek eiland waar al honderden jaren Afrikaanse, Arabische en Europese invloeden elkaar treffen. De stranden en koraalriffen zijn adembenemend, net als de specerijenplantages die een groot deel van de wereld van kruiden voorzien.

 

De auteurs

Arjen Westra is journalist en auteur. Met Nairobi als thuisbasis schrijft en fotografeert hij voor Nederlandse en Vlaamse bladen over Afrika. Daarnaast begeleidt hij sinds 2002 avontuurlijke reizen in Afrika.

Bas Vlugt is publicist en helpt met zijn bedrijf Africa Business Communities bedrijven die in Afrika geïnteresseerd zijn.

 

Bas Vlugt en Arjen Westra, Kenia, Tanzania en Zanzibar, ISBN 9789025750985, € 22,95 | bestellen