normandieDe indrukwekkende krijtrotsen van Normandië, de ruige rotskusten van Bretagne en het glooiende landschap van het binnenland in combinatie met de veelheid aan bezienswaardigheden maken deze regio's bij veel mensen populair.

 

Veel natuurschoon

Liefhebbers van natuurschoon komen uitgebreid aan hun trekken, zowel aan de kust met zijn rotsformaties en badplaatsen als in het binnenland. Maar Normandië en Bretagne kennen ook geheimzinnige bossen, golvende weilanden, appelboomgaarden, maar ook meren voor allerlei vormen van watersport en veel waterwegen voor het vaartoerisme.

 

Schilderachtige vissersplaatsen

Ook wie van cultuur houdt kan volop genieten. Er zijn prachtige kastelen, kerken en kathedralen: die van Rouen is is een van de hoogtepunten van Franse gotiek. Er zijn talloze schilderachtige vissersplaatsen en romantische dorpjes, maar ook oude, ommuurde binnensteden waar je je in het decor van een toneelstuk waant.

 

Deze herziene 5e druk geeft de actieve toerist een goede selectie van wat de moeite waard is om bekeken te worden. Een absolute smaakmaker: je wilt direct op pad!

 

Joke Radius, Normandië en Bretagne, ISBN 9789025754754, € 19,95 | meer informatie en bestellen

 

het zuidportaal_rouen

Het zuidportaal van de kathedraal van Rouen.