meisje in JapanSpannende tijden voor Japan-expert Marion Tijsseling! Tot december zwerft ze door Japan om haar eerste reisgids te schrijven. Het duurt nog even voor de gids uitkomt, maar haar mooiste verhalen verschijnen nu al op haar blog.

 

Na vijftien jaar in Japan gewoond, gewerkt en gereisd te hebben treint Marion nu kriskras door het land. Een fijne manier van reizen, want Japan heeft het beste openbaarvervoersysteem ter wereld. 

Het wordt een afwisselende tocht, van het noorden via het oosten naar het zuiden en dan nog het westen. Marion heeft de richting bepaald waarin de reis verloopt, maar laat zich inspireren door ingevingen en aanbevelingen van Japanners die ze tegenkomt.

 

Deze reis wordt de basis voor de nieuwe Japangids van Dominicus die in het najaar van 2014 uitkomt. Dat is nog ver weg, maar Marion maakt je alvast nieuwsgierig naar dit veelzijdige land met de verhalen op haar blog. Japan is een unieke vakantiebestemming voor zowel avonturiers, gourmets, cultuuradepten, als martial arts-fanaten, animefreaks en zo verder. Voor hedonisten en estheten die comfortabel willen genieten en voor de sportieveling.