sardinieSardinië is na Sicilië het grootste eiland in de Middellandse Zee. Het eiland heeft vrijwel alles te bieden. Er zijn lange stranden, kleine baaitjes en azuurblauwe zee bij de toeristische gebieden rond Olbia aan de Costa Smeralda, rond Alghero en Bosa en in het zuiden rond Pula en aan de Costa del Sud. Maar er zijn ook hoge bergen met uitgestrekte bossen in de streek Barbagia. Behalve door het gevarieerde landschap is Sardinië legendarisch door zijn rijke geschiedenis.

 

22 tochten

In dit boek zijn de belangrijkste bezienswaardigheden beschreven. Door middel van 22 tochten geeft Walter de Vries aan wat je zoal op Sardinië kunt aantreffen. De verschillende routes of delen ervan kunnen vaak met elkaar gecombineerd worden. Wie zelf zijn eigen weg wil uitstippelen kan aan de hand van het register onder de plaatsnamen de beschrijvingen van de diverse bezienswaardigheden vinden. Niet alle dorpen worden vermeld: Sardinië heeft er meer dan 350. Maar schroom niet voor de lunch bij een dorpje te stoppen en naar de lokale eetgelegenheid te vragen. De Sarden zullen je graag en hartelijk ontvangen!

 

Walter de Vries maakt als reisjournalist vele lange reizen. Voor Dominicus schreef hij ook de gids Ecuador en Galápagos.

 

Walter de Vries, Sardinië. ISBN 9789025754822, € 19,95 | meer informatie en bestellen