dikkie dik_longfondsAmersfoort, 1 oktober 2013 -  De Kinderboekenweek (2-13 oktober) staat in het teken van sport en spel. Sporten en in beweging blijven is belangrijk voor gezonde longen. Ook voor de longen van Dikkie Dik, de bekendste kat van Nederland. Met het boek Dikkie Dik speelt spelletjes steunt Bruna het Longfonds (voorheen Astma Fonds). Op 1 oktober leest actrice Alexandra Alphenaar deze nieuwe uitgave van Dikkie Dik voor aan een klas vol kleuters, om aandacht te vragen voor kinderen met een longziekte.

 

Dikkie Dik speelt spelletjes is geschreven door Jet Boeke. Dit prachtige boek is vanaf begin oktober te koop in alle 380 Bruna winkels en via www.bruna.nl. Van elk verkocht boek gaat er één euro naar het Longfonds. Daarmee financiert het Longfonds onderzoek naar een betere behandeling voor kinderen met een ongeneeslijke longziekte. In Nederland zijn ruim 115.000 kinderen met een ongeneeslijke longziekte.

 

Het Longfonds strijdt voor mensen met een longziekte en streeft ernaar gezonde longen gezond te houden. Zo financiert het Longfonds onderzoek naar het herstellen van zieke longen en een vaccin tegen astma. Want gezonde longen zijn van levensbelang. Voor meer informatie over het Longfonds: www.longfonds.nl.