Sofrologie is in Nederland nog relatief onbekend, maar daar gaat verandering in komen. Deze methode voor stressmanagement en zelfontwikkeling is in het buitenland namelijk enorm populair. En al decennialang! In sommige landen wordt het op scholen en universiteiten als vak gegeven, en in Frankrijk wordt het vergoed door zorgverzekeraars. Sofrologie wordt ook wel het nieuwe mindfulness genoemd, mét een basis in de medische wetenschap.

 

Sofrologie maakt gebruik van meditatie en bodyscans, maar daarnaast ook van fysieke oefeningen en geleide visualisaties. Dit is geïnspireerd op oosterse filosofieën en westerse ontspanningstechnieken. Door de stapsgewijze oefeningen wordt het mediteren als makkelijker ervaren dan bij mindfulness.

 

En wat doet het voor je? Je krijgt meer energie, een betere focus, emotionele veerkracht, minder stress en angst, meer zelfvertrouwen en een betere nachtrust. Het is ook een goede voorbereiding op uitdagende situaties, zoals een sportprestatie of sollicitatiegesprek. Sofrologie is dé methode voor een heldere geest in een ontspannen lichaam.

 

Klaar om te beginnen? Klik hier op of onderstaande afbeelding om de gratis oefeningen te downloaden. Volg ons op @altamiranl voor meer leuke weekopdrachten.

 

 

sofrologiemethode