Mindful leidinggeven gaat over de balans vinden in een stressvolle wereld. Leidinggevenden, van managers tot ouders  tot leerkrachten, hebben de neiging om door te schieten in doen, terwijl de afwisseling met zijn – het vermogen van aandacht geven - zo belangrijk is. Het is dit vermogen dat we allemaal van nature hebben, maar zo gemakkelijk over het hoofd zien.

 

Peter van der Roest – mindfulnesstrainer en managementcoach - wijst de lezer de weg naar zelfinzicht, duurzaam geluk, meer rust en beter functioneren. De brug tussen zijn en doen is mindfulness. Mindfulness leert je vastgeroeste patronen te doorbreken, waaronder de gewoonte om voortdurend in de ‘actiestand’ te staan en te weinig in de ‘reflectiestand’.

 

 

 

 

Mindful leidinggeven is bewust schakelen tussen ‘doen en ‘zijn’ en weten wat je doet terwijl je het doet. Het weten wat je doet geeft je de ruimte om te kiezen, wat de kans op effectief gedrag aanzienlijk vergroot.

In Mindful leidinggeven gaat de auteur in deel I in op het natuurlijk vermogen van aandacht geven en bewustzijn. In deel II komt mindfulness aan bod als manier om je effectiviteit en scherpte als leidinggevende te verbeteren. De diverse meditatieoefeningen in het boek kunnen ook als ingesproken audiobestanden kosteloos worden aangevraagd via het contactformulier op www.petervanderroest.nl

 

Wessel Ganzevoort – zelfstandig bestuursadviseur voor leiderschap en organisatieontwikkeling en emeritus hoogleraar Amsterdam Business School/Universiteit van Amsterdam – schreef een Ten geleide voor Mindful leidinggeven waarin hij Peter van de Roest een erudiet schrijver noemt.  ‘Dat heeft als prettige consequentie dat als je dit boek eenmaal gelezen hebt, er niet zo veel meer over mindfulness gelezen hoeft te worden.’

 

Mindful leidinggeven werd op zaterdag 15 juni gepresenteerd in kloosterhotel ZIN in Vught.

Peter van der Roest, Mindful leidinggeven, ISBN 978 94 013 0097 1, € 18,95 | Bestel