Niemandskinderen

  • Auteur:Carolien Roodvoets
  • ISBN:9789069639307
  • Soort:Paperback
  • Pagina's:224 blz
  • Uitgever:Gottmer Uitgevers Groep b.v.
€ 12,95
 -
In Niemandskinderen beschrijft Carolien Roodvoets de gevolgen die volwassenen kunnen ervaren van een onveilige jeugd, waarin zij door hun ouders niet voldoende ondersteund werden in hun groei, en de verwerking daarvan. Geschreven voor volwassenen die zelf met deze problematiek worstelen en voor therapeuten/hulpverleners die met deze groep te maken hebben.

Het is niet zo dat ouders per definitie van hun kinderen houden, maar je kind niet (kunnen) liefhebben is een onderwerp waarover niet of nauwelijks gesproken wordt – niet door de ouder(s), maar ook niet door het verwaarloosde kind zelf, dat de illusie van liefde nodig heeft om te kunnen overleven.

Ouders gebruiken kinderen vaak voor hun eigen welzijn. Het kind krijgt een rol toebedeeld in de kwetsbare relatie tussen zijn ouders en wordt de steunpilaar van zijn ouders in plaats van dat het zelf steun ontvangt. Eenmaal volwassen geworden kunnen Niemandskinderen hun draai in het leven vaak niet vinden. Ze verdwalen in Niemandsland en verdrinken daar voorgoed of… ze gaan hun traumatische geschiedenis verwerken.

Carolien Roodvoets is gezins- en relatietherapeute, seksuologe en individueel psychotherapeute. Ze heeft een praktijk in Deventer.