Hollandia

Alles voor de watersporter

Zojuist verschenen: '35 Toertochten voor motorboot en sloep'

held op zee golden globe race van Mark Slats35 Toertochten voor motorboot en sloep is de meest complete vaarroutegids voor de binnenwateren van Nederland en België. In deze overzichtelijke gids brengt auteur Frank Koorneef 35 prachtige vaarroutes samen. Dag-, weekend,- en weektochten die door de mooiste delen van Nederland en België voeren. 

Lees meer...

Astro-Praktijkdagen met Dick Huges

held op zee golden globe race van Mark SlatsTijd voor astro! Van 22 t/m 26 mei organiseert Dick Huges weer de Astro-Praktijkdagen vanuit Stavoren. Kijk voor meer info op www.sextantnavigatie.nl en leer ook een zonnetje schieten! 

Lees meer...

'Alleen op de wereldzee├źn' weer verkrijgbaar in het Nederlands

held op zee golden globe race van Mark SlatsSir Robin Knox-Johnston is dé grote inspiratiebron voor Mark Slats. Het lezen van A world of my own, het boek over Knox-Johnstons ervaringen in de Golden Globe Race van 50 jaar geleden, zette Mark aan tot zijn eigen avonturen op zee. Daarom zijn we blij en trots dat A world of my own eindelijk weer in een Nederlandse vertaling beschikbaar is, als Alleen op de wereldzeeën. Raak geïnspireerd door de avonturen van deze zeilhelden en geef hun verhalen weer door aan de avonturiers van de toekomst!

Lees meer...

Vacature: stagiair gezocht

Nieuwsgierig hoe dat nu werkt bij een uitgeverij? Wij maken prachtige boeken op het gebied van koken, lifestyle, body & mind, reizen en watersport. En we bieden een hele leuke stageplek waarin je meewerkt op zowel de redactie als de promotie afdeling. We werken met een klein hecht team waar je echt onderdeel van wordt. Samen zijn we verantwoordelijk voor het maken en promoten van zo'n 100 boeken per jaar.
Lijkt het je een mooie uitdaging om bij onze uitgeverij aan de slag te gaan? 

Lees meer...

Mark Slats is onze Held op zee

held op zee golden globe race van Mark SlatsHELD OP ZEE - Het avontuurlijke leven van Mark Slats

31 januari j.l. Kwam Mark Slats aan in Frankrijk na 214 dagen non-stop op zee. Hij eindigde als runner-up in de zwaarste solo-zeilwedstrijd ter wereld: The Golden Globe Race. 
Van de 17 boten die aan de start verschenen, zijn er 5 overgebleven. Een race vol ontberingen en moeilijke omstandigheden, zoals zware stormen, lange periodes van windstiltes en geen drinkwater. Ook het feit dat de race onder dezelfde omstandigheden werd gevaren als die van 1968 - dus zonder moderne navigatie- en communicatieapparatuur én dus ook zonder GPS - verhoogde de moeilijkheidsfactor aanzienlijk.

Lees meer...
Nieuwsarchief

Leuke tips