Ook al zijn moderne buitenboordmotoren behoorlijk betrouwbaar, toch kan er genoeg mis gaan. Bijvoorbeeld doordat bewegende onderdelen vast komen te zitten door vuil en zout, of corrosie ongehinderd kan toeslaan, of doordat leidingen en slangen verstopt raken of gaan lekken.

 

Iedereen die een buitenboordmotor bezit of gebruikt zou daarom moeten weten hoe je het beste voor de motor kan zorgen. Wanneer je vervolgens de basiskennis van wat je moet doen kunt combineren met waarom je het doet en ook nog eens snapt hoe een buitenboordmotor werkt, dan is de kans groot dat je weet hoe je je (op het water) moet redden bij onverwachte problemen.

 

Dit beknopte en heldere standaardwerk over buitenboordmotoren is volledig aangepast aan de nieuwe ontwikkelingen en geheel geïllustreerd met instructieve kleurenfoto’s. Auteur Tim Bartlett behandelt zowel de twee- als de viertaktmotor in dit boek. Hij beschrijft de werking van de motor en het onderhoud, en biedt een overzichtelijk stappenplan om de meest voorkomende problemen zelf op te lossen.

 

Naar product