Een meisje, een droom

16 okt. 2019 16:32:23

laura dekker

Een meisje, een droom van Laura Dekker is uitgekomen in een nieuwe, herziene editie. Haar verhaal blijft tot de verbeelding spreken - nu bijna 10 jaar geleden. 

Lees meer...

Ontdek 100 maritieme uitvindingen

16 okt. 2019 15:35:45

100 maritieme uitvindingenReis terug in de tijd met het nieuwe boek 100 maritieme uitvindingen. Van de uitvinding van de boot, tot de computer, tot aan de pizza... De vindingrijkheid van zeevaarders is onuitputtelijk. 

Lees meer...

hiswa kleinKomende week gaat de HISWA te water weer van start. De 36ste editie alweer.

 Er zijn ruim 300 boten te zien in de Batavia Haven in Lelystad. Maar daarnaast is er ook enorm veel te doen, ervaren, proeven en luisteren. Voor dat laatste kun je elke dag terecht in het ‘Theater aan het Water’. Om 14.30 uur beklimt een Hollandia auteur het podium om het verhaal te doen bij zijn of haar boek.

Lees meer...

Erratum voor Kustnavigatie 12e druk

15 jul. 2019 16:48:51

KustnavigatieEr is een erratum voor de 12e druk van Kustnavigatie verschenen. In dit document vind je alle errata en aanpassingen voor het gebruik van de twaalfde, herziene druk (2019, ISBN 9789064106583).

Lees meer...

ANWB watersportboeken naar Hollandia

12 jul. 2019 09:29:01

Vanaf 1 juli gaat een nieuwe samenwerking van start tussen de ANWB en Uitgeverij Hollandia. Vanaf die datum zullen alle bestaande ANWB cursusboeken voor het vaarbewijs en marifonie onder de vlag van Hollandia verschijnen. 

Lees meer...

held op zee golden globe race van Mark SlatsWil jij ook binnenkort je Vaarbewijs halen? Dan hebben wij goed nieuws: de nieuwe editie van Leidraad voor het Vaarbewijs is zojuist verschenen. Met dit boek bereidt je je perfect voor op het examen. Dus gauw aan de slag!

Lees meer...

held op zee golden globe race van Mark Slats35 Toertochten voor motorboot en sloep is de meest complete vaarroutegids voor de binnenwateren van Nederland en België. In deze overzichtelijke gids brengt auteur Frank Koorneef 35 prachtige vaarroutes samen. Dag-, weekend,- en weektochten die door de mooiste delen van Nederland en België voeren. 

Lees meer...

Astro-Praktijkdagen met Dick Huges

30 apr. 2019 15:14:10

held op zee golden globe race van Mark SlatsTijd voor astro! Van 22 t/m 26 mei organiseert Dick Huges weer de Astro-Praktijkdagen vanuit Stavoren. Kijk voor meer info op www.sextantnavigatie.nl en leer ook een zonnetje schieten! 

Lees meer...

held op zee golden globe race van Mark SlatsSir Robin Knox-Johnston is dé grote inspiratiebron voor Mark Slats. Het lezen van A world of my own, het boek over Knox-Johnstons ervaringen in de Golden Globe Race van 50 jaar geleden, zette Mark aan tot zijn eigen avonturen op zee. Daarom zijn we blij en trots dat A world of my own eindelijk weer in een Nederlandse vertaling beschikbaar is, als Alleen op de wereldzeeën. Raak geïnspireerd door de avonturen van deze zeilhelden en geef hun verhalen weer door aan de avonturiers van de toekomst!

Lees meer...

Mark Slats is onze Held op zee

28 feb. 2019 15:06:57

held op zee golden globe race van Mark SlatsHELD OP ZEE - Het avontuurlijke leven van Mark Slats

31 januari j.l. Kwam Mark Slats aan in Frankrijk na 214 dagen non-stop op zee. Hij eindigde als runner-up in de zwaarste solo-zeilwedstrijd ter wereld: The Golden Globe Race. 
Van de 17 boten die aan de start verschenen, zijn er 5 overgebleven. Een race vol ontberingen en moeilijke omstandigheden, zoals zware stormen, lange periodes van windstiltes en geen drinkwater. Ook het feit dat de race onder dezelfde omstandigheden werd gevaren als die van 1968 - dus zonder moderne navigatie- en communicatieapparatuur én dus ook zonder GPS - verhoogde de moeilijkheidsfactor aanzienlijk.


Lees meer...