De start van het nieuwe vaarseizoen lijkt misschien nog ver weg, maar deze tijd is bij uitstek geschikt om u vast voor te bereiden of te laten inspireren.

Uitgeverij Hollandia kent u natuurlijk van de vele praktische en theoretische watersportboeken, en van de mooie reisverhalen. Stuk voor stuk zijn al onze auteurs experts op hun gebied en zij willen graag hun kennis overbrengen.

Tijdens de winterperiode kunt u één van onze negen (!) auteurs een lezing bij uw vereniging/boekhandel laten verzorgen. Zij delen graag hun passie, hun verhalen en hun praktische tips. Negen verschillende sprekers, maar zij staan garant voor een interessant, inspirerend en leerzaam programma. Deze Hollandia-auteurs kunt u nu boeken voor een lezing: 


Michiel van Straten – Pubquiz Maritieme Uitvindingen

michiel van straten

 

 

Boek deze vrolijke en leerzame quiz! Haal je concurrenten de wind uit de zeilen en steek je vrienden de loef af met je nautische kennis. Maar vooral verbaas je over en vermaak je met de vaak verrassende en soms hilarische verhalen achter 100 Maritieme uitvindingen. De ‘Pubquiz Maritieme Uitvindingen’ is een interactieve belevenis en kan gespeeld worden met groepen van alle grootte.

Kijk voor meer informatie hier en neem direct contact op met Michiel van Straten om deze quiz te boeken.

 

 

 

Henk Huizinga – Het weer voor watersporters

Henk Huizinga

 

 

Henk Huizinga kent iedereen van zijn wekelijkse Weekendweerbericht voor zeilers. Hij schreef het weerboek voor watersporters Het weer in kaart, waarvan onlangs een vernieuwde en uitgebreide editie is verschenen. Hij kan - op allerlei niveau's - toegepaste cursussen geven over het weer.


Kijk voor meer informatie hier en neem direct contact op met Henk Huizinga om deze workshop te boeken.

 

 

 

 

 

 

Werner Toonk – Enkele reis naar het eind van de wereld

Werner toonk

 

 

Mooie dingen hoeven niet makkelijk te zijn. Dat is het motto waarmee Werner Toonk op 44-jarige leeftijd alles en iedereen achter zich laat om zijn jongensdroom te realiseren. Over zijn avontuurlijk reis naar het eind van de wereld schreef hij het boek Karma van staal.

Kijk voor meer informatie hier en neem direct contact op met Werner Toonk om dit inspirerende reisverhaal te horen.

 

 

 

 

Jasper Jansen – Manoeuvreren als een pro

Jasper Jansen

 

 

Jasper Jansen is co-auteur van het zojuist verschenen Handboek motorboot varen. Daarnaast werkt hij al vele jaren als vaarinstructeur. Hij kan als geen ander kort en krachtig uitleggen waar je allemaal op moeten letten als je in een motorboot het water op gaat.

Kijk voor meer informatie hier en neem direct contact op met Jasper Jansen om deze lezing te boeken.

 

 

 

 

 

 

 

Wieke van Oordt – Vrouwen kunnen niet zeilen – ik probeer het toch

Wieke van Oordt

 

 

Zeilen is fantastisch. Toch kwam Wieke van Oordt nooit verder dan fokkemaat. En dat schuingaan vond ze ook maar eng. Jaren later gooit Wieke het roer om en neemt ze zeilles. Ze leert Zeils, komt erachter welke zeiltaboes er zijn, ontmoet rodebroeken-, bruinevloot- en zoutzeilers en ontdekt het beste plekje aan boord om over te geven. In haar boek Vrouwen kunnen niet zeilen beschrijft Wieke de wereld van het zeilen van binnenuit. 


Kijk voor meer informatie hier en neem direct contact op met Wieke van Oordt om deze lezing te boeken.

 

 

 

 

 

 

Dick Huges – Klassieke navigatie en zeemanschap

Dick Huges

 

 

Dick Huges is sinds 1981 de schipper van de Gladys. In 1984 maakte hij met haar zijn eerste oceaan-oversteek in de solo-race van de U.K. naar de U.S.A. (OSTAR). De motor viel na 4 dagen uit waardoor de accu leeg raakte. 'Wat nu schipper?' Sindsdien heeft hij zich bekwaamd in klassieke (nood)navigatie en zelfredzaam zeemanschap. Kennis die hij in zijn boek Boordboek Buitengaats zeemanschap en cursussen succesvol en inspirerend weet over te dragen.

Kijk voor meer informatie hier en neem direct contact op met Dick Huges om deze introductie te boeken.

 

 

 

 

 

Joshua van Eijndhoven – De magie van wereldreizen zonder vast plan

Joshua van Eijndhoven

 

 

Joshua is 24 als hij zijn carrièreplannen als jurist aan de kant schuift en besluit zijn droom te volgen. Hij koopt een zeilboot, geeft die de naam Hope en vaart de wijde wereld in. Over zijn 6 jaar durende reis om de wereld schreef hij het boek Op reis met de Hope.

Kijk voor meer informatie hier en neem direct contact op met Joshua van Eijndhoven om dit inspirerende verhaal te horen.

 

 

 

 

 

 

Fred Imhoff – Sneller en beter wedstrijdzeilen 

Fred Imhoff

 

 

Zeilfenomeen Fred Imhoff is natuurlijk bij iedereen bekend als een van de meest succesvolle Nederlandse wedstrijdzeilers ooit. Vanuit zijn ervaring van meer dan vijftig jaar op het hoogste niveau zeilen kan hij als geen ander vertellen hoe je sneller en beter kunt leren zeilen. De essentie van zijn kennis hierover beschreef hij in het boek Winnen is geen geluk.


Neem direct contact op met Fred Imhoff om alles te horen over sneller zeilen.

 

 

 

 

 

Hein Dijksterhuis – Wat we kunnen leren van topzeilers

Hein Dijksterhuis

 

 

Aan de hand van de geheimen en tactieken van topzeilers en hun coaches kunnen we meer leren over besluitvorming, strategie en mentale kracht. Daar leren we niet alleen beter van zeilen, maar deze lessen kun je ook effectief toepassen in je werk. Op basis van de tips van toppers als Marit Bouwmeester en Dorian van Rijsselberghe schreef Hein Dijksterhuis het boek Passie voor presteren. Hij is executive coach en wedstrijdzeiler en geeft regelmatig presentaties over de snijvlakken tussen management en zeilen.

 

 

Kijk voor meer informatie hier en neem direct contact op met Hein Dijksterhuis om deze presentatie te boeken.

 

 


Interesse?
Heeft u interesse in een van de lezingen? Neem dan zelf direct contact op met de betreffende auteur (zijn/haar mailadres staat als link onder de persoonsnaam) en overleg met hem/haar over de details van de lezing (datum, tijdstip, locatie, duur van de lezing, benodigd materiaal, vergoeding, reiskosten etc). En anders brengen wij u graag in contact!

De lezingen duren gemiddeld een uur, na een korte pauze is er dan volop gelegenheid tot vragen stellen en bestaat er de mogelijkheid om een boek bij de auteur aan te schaffen en te laten signeren.