In de vroege ochtend van 10 juli 1969 ontdekte kapitein Richard Box, gezagvoerder van de Picardy, een klein, verlaten zeiljacht midden op de Atlantische Oceaan. Omdat aan dek niemand te zien was, besloot de bemanning het schip te betreden. Ze kwamen tot de ontdekking dat het om een jacht van één van deelnemers aan de Golden Globe Race ging, de Teignmouth Electron.


Dit zeiljacht behoorde toe aan Donald Crowhurst, die in 1968 besloot mee te doen aan de allereerste solozeilrace rond de wereld. Afgaand op zijn enthousiaste radioberichten dacht iedereen in Engeland dat hij zou winnen. Het land maakte zich al op voor een heldenontvangst, maar het liep echter anders. Acht maanden na zijn vertrek werd zijn boot, midden in de Atlantische Oceaan gevonden, zonder Crowhurst aan boord. Van hem is nooit meer wat vernomen.

 

Het verhaal is door twee journalisten gereconstrueerd aan de hand van gevonden logboeken aan boord van de Teignmouth Electron en vele gesprekken met Crowhurts familie en vrienden. 

 

Binnenkort wordt dit bijzondere verhaal ook op het witte doek vertoond als The Mercy, met Colin Firth als Donald Crowhurst.


Voor meer informatie of om het boek te bestellen, klik hier.


De wonderbaarlijke laatste reis van Donald Crowhurst