Op veertienjarige leeftijd legde Laura Dekker met haar zeilboot Guppy meer dan 27.000 zeemijl af. Wat ze meemaakte onderweg, de verassende en bijzondere ontmoetingen, beschreef ze in haar dagboek. Zo maakte ze een hartverwarmend verslag van de moedige en waargebeurde expeditie, getiteld Een meisje, een droom

 

‘Het boek geeft goed weer wat een solozeilster tegenkomt, mooie en moeilijke momenten. Laura beschrijft deze vaak humoristisch, met een bijzondere woordkeus, maar altijd positief. Door het verhaal heen grijpt ze ook regelmatig terug op de voorgeschiedenis over haar strijd met de Kinderbescherming, waaruit je kan opmaken welk een impact dit nog steeds op haar heeft. Laura heeft bewezen dat ze niet alleen een goede zeezeilster is, maar ook als schrijfster kwaliteiten heeft. Boeiend boek, voor zeilers en niet zeilers.’ (Recensie op bol.com)

 

In 2020 is het 10 jaar geleden dat Laura’s zeiltocht begon. Deze herdruk is daarom van een nieuw nawoord van Laura Dekker voorzien. Benieuwd? Klik op onderstaande cover!

 

 

laura dekker