HELD OP ZEE - Het avontuurlijke leven van Mark Slats

held op zee golden globe race van Mark Slats31 januari j.l. Kwam Mark Slats aan in Frankrijk na 214 dagen non-stop op zee. Hij eindigde als runner-up in de zwaarste solo-zeilwedstrijd ter wereld: The Golden Globe Race.
Van de 17 boten die aan de start verschenen, zijn er 5 overgebleven. Een race vol ontberingen en moeilijke omstandigheden, zoals zware stormen, lange periodes van windstiltes en geen drinkwater. Ook het feit dat de race onder dezelfde omstandigheden werd gevaren als die van 1968 - dus zonder moderne navigatie- en communicatieapparatuur én dus ook zonder GPS - verhoogde de moeilijkheidsfactor aanzienlijk.

Micha Jacobs schreef Held op zee over het avontuurlijke leven van Mark Slats terwijl de race gaande was en zonder direct met Mark te kunnen communiceren vanwege de strikte wedstrijdregels. Een enorme klus waarin hij goed geslaagd is om een helder beeld te schetsen van een onverschrokken man voor wie geen avontuur te groot is!

Held op zee is het eerste boek ter wereld dat over de Golden Globe Race verschijnt. held op zee golden globe race van Mark SlatsZaterdag 23 februari werd Mark Slats met veel vertoon én onder grote publieke belangstelling als held ontvangen in zijn thuishaven Scheveningen. Ter plekke heeft hij het eerste exemplaar van het boek aangeboden aan Minister van Sport Bruno Bruins.
Tijdens de HISWA van 6 t/m 11 maart in de RAI te Amsterdam geven Mark Slats en zijn schip de Ophen Maverick acte de presence.
Uiteraard is Held op zee ter plekke overal te koop!

Dat Mark terug is, ging niet ongemerkt voorbij. Hij schoof bij voorbeeld aan bij Jinek

Mark Slats heeft zijn monsterzeiltocht gekoppeld aan een goed doel, onder het mom Sailing4Cancer wil hij minimaal € 50.000 ophalen om onderzoek naar goedkopere medicijnen mogelijk te maken. Elke donatie is nog steeds van harte welkom! Geef hier!